Η Λάρνακα συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις στον τομεά των ακινήτων…Τι αναφέρει ο Κώστας Ζουρίδης

Η Λάρνακα συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις στον τομεά των ακινήτων…Τι αναφέρει ο Κώστας Ζουρίδης

Νέα άνοδος στις πωλήσεις ακινήτων σημειώθηκε τον Απρίλιο, αφού καταγράφηκε αύξηση 35% σε παγκύπριο επίπεδο, ανεβάζοντας τις συνολικές πωλήσεις για το τετράμηνο στις 1881. Μέχρι στιγμής, κατατέθηκαν παγκύπρια 27% περισσότερα πωλητήρια έγγραφα από πέρσι.

Με εξαίρεση τη Λευκωσία που κινήθηκε πτωτικά (10%), όλες οι άλλες πόλεις κατέγραψαν θετικούς ρυθμούς αύξησης των πωλητήριων εγγράφων. Αύξηση 44% καταγράφηκε τον Απρίλιο στη Λεμεσό και 36% σε επίπεδο τετραμήνου με συνολικά 634 πωλητήρια.

Στον τομέα των ακινήτων της επαρχίας Λάρνακας, συνεχίστηκαν οι υψηλές πτήσεις αφού ο Απρίλιος κατέγραψε άνοδο 90% και ολόκληρο το τετράμηνο σημειώνει άνοδο 33% με 434 πωλητήρια να έχουν κατατεθεί.
Ακόμα και η «φτωχή» Αμμόχωστος καταγράφει συνεχή άνοδο παρά τον μικρό αριθμό πωλήσεων με 62% και 125 πωλητήρια στο τετράμηνο.

Και η επαρχία Πάφου κινείται ανοδικά αλλά σε πιο χαμηλά επίπεδα, τόσο τον Απρίλιο όσο και για ολόκληρο το τετράμηνο με άνοδο 14% και 394 πράξεις.

Όσον αφορά τις αγορές από αλλοδαπούς, τον Απρίλιο κατατέθηκαν 134 πωλητήρια έγγραφα σε σύγκριση με 97 τον περσινό, μία αύξηση της τάξη του 38%. (www.nomisma.com.cy)

 

Η σελιδα μας επικοινώνησε με τον κ. Κώστα Ζουρίδη (B.Sc (Hons) M.A. M.R.I.C.S), Διευθύνων Σύμβουλος της Zourides Property Direct για να μας δώσει τη δική άποψη σχετικά με το θέμα και του λόγους που η Λάρνακα διαγράφει αυτήν την πορεία στις πωλήσεις ακινήτων. Ο κ. Ζουρίδης μας ανέφερε:

 

 Όντως το ενδιαφέρον για την επαρχία της Λάρνακας είναι έντονο και αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο στα στοιχεία που αναγράφονται στο πιο πάνω άρθρο, αλλά το διαπιστώνουμε και από τους πελάτες που επισκέπτονται / επικοινωνούν καθημερινά με το γραφείο μας. Σημαντικότατο ενδιαφέρον έχουμε από δικούς μας πελάτες οι οποίοι φαίνεται να είναι επαναλαμβανόμενοι πελάτες – ‘Long – Term Clients’, ο έχοντας ήδη επενδύσει σε διάφορα ακίνητα στην πόλη του Ζήνωνα, συνεχίζουν να επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον και για άλλες επενδύσεις. Μας έχει εκφραστεί η σιγουριά που νιώθουν, και η προοπτική που βλέπουν για την πόλη της Λάρνακας. Επίσης, η Λάρνακα φαίνεται να προσφέρει τις καλύτερες τιμές (ανά τ.μ.) σε σχέση με άλλες επαρχίες, αλλά και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αποτελεί συγκεντρωμένη πόλη επί του παραλιακού μετώπου αποτελούν χαρακτηριστικά τα οποία φαίνεται να ελκύουν τους επενδυτές.
Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί το φάσμα των ακινήτων για τα οποία φαίνεται να υπάρχει πλέον ζήτηση, αφού εκτός των ακινήτων π.χ. διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης, για τα οποία το ενδιαφέρον ήταν ανέκαθεν σταθερό, πλέον υπάρχει και ενδιαφέρον για τις πιο κάτω κατηγορίες:

• Ακίνητα για σκοπούς επένδυσης / εγγυημένο εισόδημα.
• Οτιδήποτε εντός του εμπορικού κέντρου της πόλης.
• Οτιδήποτε επί του παραλιακού μετώπου στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας.
• Οικιστικά οικόπεδα σε πόλη και επαρχία της Λάρνακα.
• Κατοικίες / διαμερίσματα σε πόλη και επαρχία.
• Αγροτικά / Κτηνοτροφικά τεμάχια.

Επίσης οι πελάτες μας έρχονται τόσο από την ντόπια αγορά, η οποία φαίνεται να έχει ξυπνήσει πλέον, όσο και από το εξωτερικό. Οι επενδυτές είναι έτοιμοι για να αγοράσουν αφού σιγουρευτούν ότι το ακίνητο που ενδιαφέρονται να αγοράσουν αξίζει να χρήματα που θα δοθούν, αλλά και σαν γραφείο προσπαθούμε να τους προστατεύσουμε από το να περιπλεχθούν σε περιπέτειες. Σημαντικός παράγοντας στην ολοκλήρωση μίας αγοραπωλησίας είναι, ο πωλητής να είναι προσγειωμένος και γνώστης της αξίας του ακινήτου του στην παρούσα φάση, αλλά και ο αγοραστής να είναι σοβαρός στην προσφορά που θα κάνει για ένα ακίνητο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *